Flesberg kommune

Nettserie om den lille kommunen som tok et kvantesprang

Utfordring

Flesberg kommune er i ferd med å bygge det som skal bli kommunens store nye møtepunkt: Nye Flesberg Skole. Prosjektet, som har fått navnet Skattekista, skal ferdigstilles allerede til høsten 2019. Skattekista er et bygg med innovative løsninger. Kulturministeren og Enova Skattekista beskriver bygget som et foregangsanlegg, og har bevilget over 8,6 millioner kroner til prosjektet. Skoleanlegget har også fått Klimasats-midler.

I den anledning ønsker Flesberg kommune å nå ut til sine innbyggere, bygge stolthet og engasjement. Samtidig vil de gjerne nå ut til nabokommuner og andre interesserte.

Løsning

Sammen med Flesberg kommune og Kongsberg kommunale eiendom produserer vi en Facebook- og nettserie på seks–åtte episoder. Serien lar innbyggerne i Flesberg og andre kommuner få et innblikk i og følge prosessen frem til Skattekista står ferdig.

Serien forteller historien om en liten kommune som tok et kvantesprang og bygde et anlegg som berører alle i bygda. Det var et stort veivalg for kommunen som gikk inn i framtida med nesa først og ikke ryggen. Kommunen har valgt å gjøre prosjektet så innovativt som de har hatt mulighet til å gjøre – og er langt framme i setet.

Serien fungerer også som en dokumentasjon av prosjektet. Den gir muligheten til å plukke opp tråden om 3–5 år med en liten film om hvordan de har det i bygda nå.

    «Serien er morsom, fin og informativ. Jeg får mange gode tilbakemeldinger fra innbyggerne i Flesberg,
    og ellers rundt om i landet.»
    — Jon Gjæver Pedersen, Rådmann Flesberg kommune

Resultat

I serien følger vi prosessen rundt menneskene som jobber med skolen og gleder seg til det nye bygget står ferdig – både innbyggerne og de som er involvert i prosjektet på alle måter. Noen nøkkelpersoner går igjen, som for eksempel barnehagebarn som skal begynne på den nye skolen, skolebarn eller skoleungdom som får ny skole, frivillige, rådmann og prosjektleder.

Episodene legges ut på Flesberg kommunes Facebook-side og prosjektsiden til skolen.