Trykk enter for å søke

Mann tar bilde med mobil. Foto.

Ta bedre bilder med mobil

Film & foto

Den er alltid med i lomma

Mange bruker mobilen som kamera. Men er det så rart? Den tar liten plass og er alltid med oss i lomma. Med dagens mobilkameraer og bilderedigeringsapper trenger du ikke det nyeste fotoutstyret for å ta gode bilder.

Ofte er det fotografen som er begrensningen og ikke mobilen. Knips i vei og bli en bedre fotograf.

1. Før du fotograferer

Det er enkelt å ta mobilen raskt opp fra lomma og knipse et bilde i forbifarten, men resultatet blir sjeldent som du ønsker. Forbered deg før du tar bilder. Pass på at linsen er ren, unngå smuss og fingermerker på kameraet. Bruk fokus på kameraet aktivt slik at objektet du ønsker å fotografere blir hovedmotivet. Hold mobilen stødig, da slipper du skeive og uskarpe bilder. Og husk, ta mange bilder når du først er i gang!

2. Lek med vinkler

Mange tar bilder forfra, direkte på objektet de vil fotografere. Velg heller å leke med ulike vinkler slik at bildet blir spennende og interessant. Du kan for eksempel fotografere et objekt ovenfra og ned (fugleperspektiv) eller du kan knipse objektet nedenfra og opp (froskeperspektiv). Ta flere bilder i ulike vinkler – da ser du hva som fungerer best på objektet du fotograferer.

Mann tar bilde med mobil. Foto.

3. Fokuser på lyset

Bruk lyset når du fotograferer. Lyset kan enten være din beste venn, eller din verste fiende. Tenk hvordan lyset gjør bildet. Fotograferer du direkte mot en lyskilde kan det være vanskelig å få et godt bilde – om du ikke aktivt bruker lyset til din fordel. Lek med skygger og kontraster for fengslende bilder.

4. Gruppebilde av flere

Skal du ta bilde av gjengen er det noen enkle grep du kan gjøre for et bedre gruppebilde. Alle må stå tett sammen og med fordel lene seg litt framover, da forsvinner litt av dobbelthaka. Ta flere bilder når du først er i gang, det er alltid en som blunker.

Det skal være gøy

Prøv deg frem og lek med kameraet. Det skal være gøy å fotografere. Og som alt annet; øvelse gjør mester.

Ble du trigga?

La oss ta en prat