Trykk enter for å søke

Ansatt arbeider på Mac. Foto.

Drive lønnsom nettbutikk? Vi gir deg rådene for suksess

Målbar markedsføring, Nettsider, Strategi

Flere av landets nettbutikker har opplevd økt trafikk og salg den siste tiden. Dette er kanskje ikke så rart i tiden vi lever i, for mange er det tryggere og enklere å handle i nettbutikken nå som verden ser litt annerledes ut. Har du i denne perioden vurdert å flytte salget fra butikk til å starte nettbutikk eller videreutvikle den du har? Vi gir deg noen nyttige råd til hva du bør tenke på, både før og etter lansering.

Forbrukervaner endrer seg

Våre kjøpsvaner har endret seg i takt med corona. Vi er inne i en skremmende og usikker tid. Flere i samfunnskritiske sektorer har lenge kjempet en kamp mot covid-19, mens andre har holdt seg mest mulig hjemme for å unngå videre spredning og smitte. Naturlig nok etablerer vi nye digitale vaner og mye av shoppingen foregår over nett. Mat, klær, utstyr og blomster, det vi trenger kan vi enkelt finne ved et Google-søk. I følge en ny undersøkelse fra Virke har 46 % av nettbutikkene opplevd økt omsetning i corona-tid. Derfor gjelder det å ha en godt gjennomtenkt nettbutikk hvor dine kunder vil elske å handle.

Visste du at?

Flere nettbutikker har hatt en sterk økning i antall søk de siste 12 månedene.

Grafikk av prosent økning i nettsalg. Illustrasjon.

Tallene gjelder for siste 12 måneder pr. mars 2020.

Gode brukeropplevelser er gull verdt

På nett er det stor konkurranse og kundene kan velge og vrake blant flere nettbutikker som tilbyr de samme varene. Gode brukeropplevelser er derfor viktig for å drive og holde på kundene i nettbutikken din. Spesielt i tiden vi er i nå, da flere velger å handle på nett til fordel for fysisk butikk. Enkel navigering, god informasjonsarkitektur og en sømløs kjøpsprosess er nøkkelen til gode brukeropplevelser i en nettbutikk. Husk også på at mange handler via mobilen. Mobiltrafikken øker år etter år, derfor er det viktig at nettbutikken din er optimalisert også for mobile enheter. Det gjelder å få kundene til å finne det de trenger raskt og effektivt, slik at de kommer tilbake til nettbutikken, igjen og igjen.

Kundehistorie – Mester Grønn

Med lysere dager og vårlige tegn har kunden vår Mester Grønn opplevd stor pågang på mestergronn.no den siste tiden. Salget i nettbutikken har i mars og april økt med 130 % sammenlignet med de to månedene før pandemien. Sammen med Mester Grønn arbeider vi løpende med optimalisering av nettbutikkens brukeropplevelse, slik at kundene skal oppleve at blomsterhandelen er enkel og sømløs å gjennomføre.

Et langsiktig og godt arbeid med nettbutikken har mestergronn.no flere priser, og i 2020 er nettstedet en av tre finalister til Årets Nettbutikk 2020 i regi av Bring Norge.

Vi kan hjelpe deg med

– Interaksjonsdesign
– Webdesign
– Applikasjoner

Hender skriver på tastatur. Foto.

«Butikkhyllene» er like viktig i nettbutikken

«Butikkhyllene» i nettbutikken må skinne like mye som hyllene i en fysisk butikk. Om du mangler godt innhold som gode produktbilder– og tekster vil nettbutikken din ha en mindre appellerende effekt og du risikerer at kunden går til konkurrenten. Vi kan hjelpe deg med å skrive selgende tekster, sette opp produktbilder og lage informative filmer som appellerer slik at kunden får et positivt inntrykk av nettbutikken din.

Vi kan hjelpe deg med

– Film og video
– Foto
– Tekst

Enkel betaling – mer handel

Handleløpet er viktig for mange og i dagens marked lønner det seg å gjøre den så enkel som mulig, slik at kunden handler i nettopp din nettbutikk. Du kan tjene på å gjøre handelen mulig uten at kunden trenger å lage brukerprofil eller logge seg inn. I tillegg er det nyttig å tilby flere og enkle betalingsmetoder som Klarna eller Vipps. Folk liker en enkel kjøpsprosess, og tilbyr du dette har du en større sjanse for at kundene dine gjennomfører et kjøp i nettbutikken din.

Vi kan blant annet hjelpe deg med

– Nets
– Vipps
– Klarna

Nettbutikk i alle størrelser

Ønsker du en enkel løsning som gir deg det du trenger, eller har du som mål å utvikle noe stort? Vi lager alt i fra mindre standardløsninger til større, skreddersydde nettbutikker. Sammen finner vi løsningen som egner seg best for deg og din forretning. Hos oss kan du velge blant e-commerceplattformer som Woocommerce eller Magento, men vi kan også utvikle andre skreddersydde løsninger for deg. Vi har mange sertifiserte utviklere i egne team som kan bistå deg i utviklingen av din nettbutikk.

Vi kan blant annet hjelpe deg med

– WooCommerce
– Magento

Integrasjoner som gjør prosessen til en lek

Det hjelper lite å ha et flott nettbutikk utad om du ikke leverer i bakhånd. Unngå ubehagelige overraskelser, både for deg og for kunden, med integrasjoner som gjør prosessen sømløs. Vi kan hjelpe deg med integrasjoner for alt fra ordre- og kundedataoverføring mellom nettbutikk og regnskapssystem, til store, komplekse datautvekslinger også med dine kunder og leverandørers systemer for å effektivisere, automatisere og kvalitetssikre handel og rapportering i det daglige.

Vi kan blant annet hjelpe deg med

ERP
– Visma
– Zirius
– Cordell
– Microsoft Dynamics
– Tripletex

Fraktløsninger
– Bring
– PostNord
– Helthjem

Drift av din nettbutikk

Med våre driftsløsninger kan du være sikker på at nettbutikken din blir ivaretatt. Vi kan hjelpe deg med å vedlikeholde og videreutvikle løsningen. Våre løsninger har garantert 99,5 % månedlig oppetid, og vi er alltid tilgjengelige for deg i drift og oppfølging av din forretningskritiske butikk. I tillegg sikrer vi selvfølgelig tilstrekkelig backup og sikkerhet av din nettbutikk. Godt Sagt drifter små og store løsninger, og vi skreddersyr din driftsløsning etter størrelse og behov.

Markedsføring av din nye nettbutikk

Det er først når nettbutikken er lansert at den virkelige jobben starter. For å oppnå trafikk og salg lønner det seg å ha en gjennomtenkt strategi for digital markedsføring, slik at du kan drive potensielle kunder til butikken din. I tillegg er det viktig å ha gode rutiner for analyse. Da kan du lære av det som går bra, og det som går mindre bra. Våre performance-rådgivere hjelper deg med digital markedsføring tilpasset din målgruppe og forretning.

Kundehistorie – Solberg Spinderi

Vår kunde Solberg Spinderi har i perioden stengt sitt stedsbaserte utsalg, men har til gjengjeld opplevd salgsøkning i nettbutikken med hele 150 % i april, sammenlignet med februar – før pandemien. Strategisk annonsering i Google og sosiale medier har skapt økt trafikk og handel i nettbutikken. I tillegg har de innført fri frakt i perioden og levering i postkassen som gjør det enda enklere for kunden å handle.

Godt Sagt jobber med Solberg Spinderi for å øke synlighet, merkevare, trafikk og salg på solbergspinderi.no. Gjennom annonser i sosiale medier og søk-, shopping- og bannerannonsering i Google, driver vi trafikk, salg og løpende, analysebasert optimalisering for nettbutikken.

Vi kan blant annet hjelpe deg med

– Google Ads
– Facebook
– Instagram
– LinkedIn
– SnapChat
– Google Analytics
– PriceShape
– Prisjakt

Mann analyserer tall i Google Analytics. Foto.

Er du klar til å sette i gang?

Vil du vite mer om å starte eller videreutvikle din nettbutikk? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg hvor enn du er i prosessen. Sammen finner vi den løsningen som passer for deg og din bedrift.

Vil du starte nettbutikk?

Ta en prat med Bjørnar