Trykk enter for å søke

Programmeringskode på skjerm. Foto.

Slik lager vi nye nettsider

Nettsider

På nett må du være

Dagene hvor en merkevare kunne klart seg fint uten en nettside er over. I dag bruker alle internett til å finne det de ønsker eller trenger. Det er derfor essensielt å være tilstede på nett. Og når du først er tilstede er det viktig å gi et godt inntrykk av deg og din bedrift.

Vi jobber etter en prosess som sørger for at din nettside forteller de gode historiene. Denne prosessen ønsker vi å dele med deg, for å gi deg en forståelse av hva du trenger for å nå målene din bedrift har satt for nettsiden.

Workshop / Forprosjekt

Før vi starter arbeidet med selve nettsiden, er det viktig å etablere målene. Hvorfor ønsker din bedrift en nettside? Hva skal den oppnå? Hvordan ønsker din bedrift å fremstå? Og hva ønsker du av utviklingspotensial for siden?

Først lytter vi til dine ønsker, deretter bruker vi vår kompetanse til å foreslå en løsning som møter din bedrifts behov. I denne delen av prosessen lager vi sammen en kravspesifikasjon for nettsiden som forteller hva den skal og bør inneholde.

Interaksjonsdesign – brukerreisen

Når vi vet hva du ønsker for nettsiden, lager vi interaksjonsskisser for brukerreisen. Dette innebærer research av din bedrifts merkevare og bransjen du befinner deg i. Dette er helt essensielt for å kunne levere en nettside som tilfredsstiller sluttbrukerens behov, men også sørge for at din bedrift oppnår suksess.

Etter researchfasen går vi løs på «wireframes». Dette er en skisse som bestemmer hvor alle innholdselementer skal være på nettsiden. Vi lager dette for hver eneste sidemal nettsiden skal bruke. Disse skissene er en viktig brikke videre i prosessen. Spesielt når designeren skal starte på nettsidens form og farge.

Wireframes viser vi til deg. Interaksjonsdesigneren går igjennom hver side og forklarer hvorfor strukturen er satt opp som den er – når du gir tommel opp, går vi videre til neste steg i prosessen.

Menn ser på dataskjerm. Foto.

Innholdsarbeid

Det er viktig at nettsiden forteller den gode historien, og at informasjonsstrukturen er nøye gjennomtenkt. De fleste av oss har opplevd å besøke en nettside for å finne informasjon, men ender opp med mangel eller overflod på innhold.

I noen leveranser ønsker kunder å produsere alt innhold til nettsiden selv. Dette inkluderer alt av tekster, bilder og eventuelle videoer. I andre tilfeller ønsker de bistand fra oss. Vi har dyktige innholdskreatører som hjelper deg – både på tekst, bilde og video.

Design

Med «wireframes» levert av interaksjonsdesigneren har designeren rammene for nettsidens struktur. I innledende workshop har du sannsynligvis kommet med noen ønsker og pekepinner på hvordan du ønsker at nettsiden skal se ut. Nå er det opp til designeren å benytte din profilhåndbok for å levere et stilrent design basert på din bedrifts grafiske profil.

Designeren lager noen skisser som vi sjekker opp med deg – dette for å sikre at vi er på riktig spor i forhold til dine ønsker. Basert på dine tilbakemeldinger, gjør vi eventuelle endringer før designeren går videre for å fullføre designet.

Implementering

I denne fasen setter vi opp CMSet (plattformen nettsiden skal “leve” på). En frontendutvikler sørger for å transformere designet til nettsidekode. Nødvendig funksjonalitet blir deretter koblet på.
Her blir også innholdet til nettsiden lagt inn iht. strukturen vi etablerte i innholdsarbeidet.

Menn ser på dataskjerm. Foto.

Utvikling

Mange nettsider krever et større eller mindre utviklingsløp. Trenger du skreddersydde funksjoner på din nettside, eller eventuelt en integrasjon mot ett av dine systemer? Dette avdekker vi sammen i innledningsfasen av prosjektet.

Kvalitetssikring & testing

Etter implementeringsfasen er gjennomført, er nettsiden «ferdig». Her gjennomfører vi testing og kvalitetssikring av nettsiden, ved å gå igjennom hver eneste del av siden med forstørrelsesglass – både på mobil og PC.
Men viktigst av alt: Vi sørger for at nettsiden er søkemotoroptimalisert. Synlighet er kanskje den viktigste faktoren på en nettside, slik at brukeren enkelt kan finne ditt nettsted.

Lansering - Vi trykker på knappen!

Ved lansering skjer det flere ting. Vi kobler blant annet på sporingsverktøy som Google Analytics, legger på «redirects» fra de gamle sidene til de nye, peker domenenavnet til riktig server og sørger for at sikkerheten er ivaretatt.

Og med det har din bedrift en flunkende ny nettside med tilpasset funksjonalitet og moderne design.

Trenger du hjelp med nettsider?

La oss ta en prat